Vores hverdag i børnehaven

 

Efter morgenmaden er der fri leg indenfor, hygge med en bog eller voksenstyrede kreative aktiviteter.

 

Afhængig af vind og vejr og årstid er nogle børn ude at lege fra tidlig morgenstund. Er der børn, der ønsker at lege ude, så har de frihed til det. Er det en lille gruppe, er der kun momentvis tilsyn, men ellers er det med voksenopsyn, at børnene er ude og lege.

 

Omkring kl.9.15 holder vi samling, hvor der bliver ført kalender med ugedag, dato, måned, og der bliver snakket årstider. Vi taler også om det der optager børnene eller et emne de voksne vælger, f.eks. et læreplanstema. Vi kan også synge en sang eller læse en bog. Bagefter spises der frugt.

 

Herefter prioriteres udelivet, og uanset vejret, skal vi alle ud at have frisk luft. Mindst een gang om ugen, oftest tirsdag, tager vi på tur til bålhytte, udi det blå, sportspladsen eller legepladsen ved købmanden.

Er vi i gang med et lærerplanstema og laver noget kreativt i forhold til det, kan det være vi bliver inde til en start.

 

Omkring kl. 11.15 bliver der gjort klar til spisning. Inden vi sætter os til bords samles vi i stuen, hvert barn med sin bog. Nogle gange trænes motorik, feks. at der læses bøger liggende på maven, eller der er højt læsning.

Ved bordet bliver der snakket om løst og fast, og lidt fis og ballade sniger sig også ind. Maden smager bedst, når man griner lidt. 

  
Efter spisning er der mulighed for en middagslur for de søvnige.

De øvrige børn går ud og leger igen indtil midt på eftermiddagen. Når vi har ryddet op på legepladsen, spiser vi eftermiddagsmad. Herefter er der fri leg eller voksenstyrede aktiviteter, indtil dagen går på hæld.

 

Fælles for alle samlingerne er den gensidige respekt, hvor vi dagligt øver os i at lytte til hinanden og respektere hinandens meninger.