Vores hverdag i vuggestuen

I vuggestuen har vi faste daglige rutiner der er med til at skabe tryghed og overskuelighed for børnene. 

 

Vi er bevidste om, at hvert barn har sin egen rytme og sine egne behov. Alt efter hvor gamle børnene er kan deres behov være f.eks to lure. Disse børn har deres egen rytme. For de lidt større børn der kun sover én gang ser dagen sådan ud:

 

Efter den fælles morgenmad i børnehaven trækker vi ind i vuggestuen. Inde på stuen er der så tid til at at lege eller hygge med en bog, synge/danse eller lave kreative ting ved bordet.

 

Vi spiser formiddagsmad ca. kl. 9.00. Mens vi er samlet om maden, synger og snakker vi. Måske fortæller eller læser vi en historie.

 

Efter formiddagsmaden går vi ud og leger på legepladsen, går en tur eller laver noget kreativt.

Når vi arbejder med læreplanstemaerne gør vi det om formiddagen. Vi  bruger forskellige aktiviteter til det: Vi synger sange om temaet, læser/kigger på billeder, maler/tegner eller laver andet kreativt.

 

 Klokken ca 11 spiser vi frokost. Mellem 11 og 12 bliver børnene puttet.

 

Når klokken bliver 14-14.30 spiser vi eftermiddagsmad, alt afhængigt af hvordan de kære små har sovet, eller om de stadig sover. Når der er spist eftermiddagsmad rydder vi op, og slår os igen sammen med børnehavebørnene, hvor vi vil slutte vores dag af med dem.Hvor er det dejligt at komme ud på tur..