Klar tilskole

Sådan forbereder vi de kommende skolebørn

skolebørnene viser stolte deres diplomer, som er modtaget for alle deres år i Æblet

At blive klar til skolestart er indbygget i vores dagligdag. Med dagens forskellige samlinger får børnene trænet at sidde stille, lytte til den voksne, lytte til hinanden og være i centrum og fortælle noget foran alle de andre! 

Vores forskellige motoriske aktiviteter, børnenes vilde leg i puderummet og legepladsens udfordringer styrker børnene motorisk og sanseligt og det udvikler deres hjerner til bedre at kunne lære.

Vi lærer barnet selvstændighed så det, når det skal i skole, har mod på at prøve nyt og selv kan tage tøj og sko på, og holde styr på sine ting.

De børn, som i et indeværende år fylder 6 år, skal i skole det år. Vi har skolegruppe fra januar og frem til sommerferien med forskellige læringstilbud, der tager afsæt i skolestart.

Da Æblet modtager børn fra et bredt opland, frekventerer vores børn forskellige skoler. Således kommer mange til de kommunale skoler i Glamsbjerg og Aarup, og nogen vælger friskoler i Glamsbjerg eller Orte.

Vi samarbejder med skolerne, og vi bliver inviteret på besøg sammen med de komne skolebørn i foråret så de kan møde lærerne og prøve at være i skole

Glamsbjerg og Årup skole inviterer også til dialogmøde inden børnene starter.

Inden skolebørnene går på sommerferie fejres de i Æblet med en festdag for alle Æblets børn. Det er en dag med sjove aktiviteter, dejlig mad og diplomer til skolebørnene for at have været i Æblet!