Dagens gang i Æblet

 I Æblet bliver man altid mødt af et godmorgen, når man kommer. Hvis der er brug for en voksen til at hjælpe med at vinke til mor og far, så er vi klar med en favn eller til at hjælpe med at vinke.

Der er morgenmad på bordet indtil 7.45 og forældre er meget velkomne til at slå sig ned og få en tår morgenkaffe og snak.

Alle, der gerne vil, samles ved morgenbordet. Der er næsten altid et par stearinlys tændt, og lyset dæmpes lidt, så vi kan få en stille og rolig start på dagen. Nogle børn sidder og leger, og andre sidder på sofaen og vågner lidt.

Så bliver der gjort klar til lege og aktiviteter.

Vi har faste daglige rutiner der er med til at skabe tryghed og overskuelighed for børnene. 

Afhængig af vind og vejr og årstid er nogle børn ude at lege fra tidlig morgenstund. Er der børn, der ønsker at lege ude meget tidligt, kan det ofte lade sig gøre. De ældste kan få lov at gå ud i en lille gruppe med momentvis tilsyn. Er der små børn der vil ud, må de vente til en voksen kan gå med!

 

Vi spiser formiddagsmad ca. kl. 9.00. Mens vi er samlet om maden, synger og snakker vi. Måske fortæller eller læser vi en historie. 

Fælles for alle samlingerne er den gensidige respekt, hvor vi dagligt øver os i at lytte til hinanden og respektere hinandens meninger. 

 

Efter formiddagsmaden går vi ud og leger på legepladsen, går en tur eller laver noget kreativt.

 

Klokken ca 11 spiser vi frokost. Mellem 11.30 og 12 bliver de børn der sover til middag  puttet.

 

Når klokken bliver 14-14.30 spiser vi eftermiddagsmad, alt afhængigt af hvordan de kære små har sovet, eller om de stadig sover. 

 

Vi er bevidste om, at hvert barn har sin egen rytme og sine egne behov. Alt efter hvor gamle børnene er kan deres behov være f.eks to lure. Disse børn har deres egen rytme. Vi aftaler i fællesskab med forældrene hvordan deres rytme hos os skal være.

 

I stearinlysets skær bliver morgenmaden spist, og søvnen bliver gnedet ud af øjnene. Udenfor skinner månen, og frosten glitrer som diamanter. Solen begynder langsomt at stå op, og børnene kigger ud af vinduerne. Hvad er nu det? Små hvide snefnug daler stille ned fra himmelen og lander på mooncarbanen, kælkebakken og legehusene. Juhuuuuu snevejr! Så er det på med flyverdragten! Tøjet kan ikke komme hurtigt nok på, og snart er vi ude og mærke den kolde sne, kaste med den, smage på den og kigge på den.